Ture z ladjico

Ture z ladjico po Ljubljanici

Ture z ladijco

Ljubljana je prestolnica Republike Slovenije in zelena prestolnica Evrope 2016. Ohranila je karakter malega mesta ob tem, da hkrati ponuja vse kar imajo velike evropske metropole: gledališča, muzeje, galerije in mnogo drugega. Skozi mesto se vije reka Ljubljanica, ki je bila do sredine 19. stoletja najpomembnejša transportna pot v in iz mesta. V srcu meščanov ima prav posebno mesto, zato se posebno v poletnih mesecih radi zbirajo ob njej. Na bregu Ljubljanice vas v prijetnem okolju sredi Ljubljane, a odmaknjena od mestnega vrveža, prijazno pričakuje gostilna Livada. Je edina, ki z lastnim pontonom, na katerem pristajajo samo gostje Livade,  omogoča, da se v gostilno pripeljete z ladjico ali iz gostilne odpeljete z ladjico.

Livada nudi in organizira različne kombinacije kulinaričnega razvajanja na Livadi in plovbo po Ljubljanici – za oboje se dogovorite na Livadi. Brezplačno parkirišče za avtobus na Livadi. Kapaciteta ladjic je do 30 oseb oz. 50 oseb. Meni za skupine ali po dogovoru, vožnja z ladjico (Livada - center Ljubljane – Livada ali po želji) – z ali brez vodiča in po želji tudi peš ogled Ljubljane z vodičem

Kontaktirajte nas

Kaj boste doživeli?

Kombinacija vožnje z ladjico, ogleda Ljubljane z vodne gladine in okušanje domačih jedi, pripravljenih v gostilni Livada na bregu Ljubljanice.

Prihod z avtobusom v Ljubljano na Livado, kjer ima avtobus zagotovljeno veliko brezplačno parkirišče. Vkrcate se na ladjico, ki vas ob slikovitem nabrežju reke Ljubljanice popelje na ogled Centra in starega mestnega jedra Ljubljane z vodne gladine.

Po enourni vožnji na reki Ljubljanici se vrnete na gostilno Livada. Tu vas že čakajo okusne domače jedi, ki jih predhodno izberete iz naše ponudbe za skupine.

Kaj boste doživeli?

Kombinacija peš ogleda Ljubljane, vožnje z ladjico in okušanje domačih jedi, pripravljenih v gostilni Livada na bregu Ljubljanice.

Prihod z avtobusom v Ljubljano in izstop na Kongresnem trgu. Avtobus se odpelje do gostilne Livada, kjer ima zagotovljeno veliko brezplačno parkirišče. Peš si ogledate dvorec dežele Kranjske, Filharmonijo do Plečnikovega Tromostovja s Frančiškansko cerkvijo. Pot po Ljubljani vključuje tudi obisk Stolne cerkve Sv. Nikolaja in živilskega trga, ki je popoldan in ob nedeljah zaprt. Sprehod po Ljubljani zaključite z ogledom Robbovega vodnjaka, Mestne hiše, stare Ljubljane in Plečnikove Narodne Univerzitetne knjižnice.

Nato se v centru Ljubljane vkrcate na ladjico, ki vas po 20 minutni vožnji ob slikovitem nabrežju reke Ljubljanice pripelje do gostilne Livada. Tu vas že čakajo okusne domače jedi, ki jih predhodno izberete iz naše ponudbe za skupine.

Kaj boste doživeli?

Kombinacija okušanja domačih jedi, pripravljenih v gostilni Livada, vožnje z ladjico v center in peš ogleda Ljubljane.

Prihod z avtobusom v Ljubljano v gostilno Livada, kjer ima avtobus zagotovljeno veliko brezplačno parkirišče.  Tu vas že čakajo okusne domače jedi, ki jih predhodno izberete iz naše ponudbe za skupine. Po kosilu ali večerji se na pontonu na Livadi vkrcate na ladjico, ki vas po 20 minutni vožnji ob slikovitem nabrežju reke Ljubljanice pripelje do centra Ljubljane. Peš si ogledate dvorec dežele Kranjske, Filharmonijo do Plečnikovega Tromostovja s Frančiškansko cerkvijo. Pot po Ljubljani vključuje tudi obisk Stolne cerkve Sv. Nikolaja in živilskega trga, ki je popoldan in ob nedeljah zaprt. Sprehod po Ljubljani zaključite z ogledom Robbovega vodnjaka, Mestne hiše, stare Ljubljane in Plečnikove Narodne Univerzitetne knjižnice.

Na Kongresnem trgu vas pričaka avtobus, kjer se obisk prestolnice zaključi.